Semlor!

Det har bakats här i huset! Snart är det ju dags för semlor i stora lass och jag har kommit på en variant. Eller ja, det finns säkert någon annan där ute i vida världen som bakat något liknande innan men inte som jag har ätit hittills i alla fall!

Jag älskar semlor och kan verkligen rekommendera alla testa dessa! 


Jag har alltså gjort semlor i långpanna. Men inte på vanlig vetedeg utan jag har gjort den som en kardemummakaka (sockerkaka). Jag har fått ärva min farmors gamla recept på hennes kardemummakaka och likaså har jag fått ett recept av min mormor. Men för att inte riskera att bli utslängd från någon del av släkten, kommer här en länk till liknande recept:

https://www.kokaihop.se/recept/kardemummakaka

Gör såhär:

- Grädda i en liten rektangulär form.

- Skär i lagom stora rutor och dela rutan så du får ett lock.

- Blanda mandelmassan med lite vatten eller grädde så den för lite lösare konsistens. Bred ut massan på bottendelen.

- Vispa grädden och spritsa.

- På med locket och pudra över lite florsocker.

Voilà! 

Det ska tilläggas att jag verkligen inte är någon superbagare men jag lyckades med dessa tillsammans med fin assistans av min femåring!

Lycka till och återkom gärna med feedback! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback